ברלין
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איפה לאכול בשר בברלין?

תכנון טיול לברלין? נשמח לעזור!

עכשיו בברלין:

מלונות מומלצים

הרשמו לקבת מידע על ברלין

איפה לאכול בשר בברלין?

הגרמנים אוהבים לאכול בשר, והרבה. הבשר מהווה חלק משמעותי בתרבות האוכל הגרמנית, הוא מרכיב חשוב בכל הארוחות – בוקר, צהריים וערב, ונצרך בכמויות גדולות מאוד בכל רחבי המדינה. בהתאם לכך גם בברלין, עיר הבירה של גרמניה, תוכלו למצוא לא מעט מקומות לאכול בהם בשר: החל ממסעדות עם סטייקים מעולים, דרך מסבאות בירה המגישות נקניקיות ומנות בשר נוספות, דוכני הדונר הטורקי הידועים של העיר, דוכנים של נקניקיית הקארי וורסט המפורסמת של ברלין וגם המבורגריות. במדריך הבא תוכלו לקרוא על המקומות המומלצים ביותר בעיר לאכול בהם בשר.

דוכני דונר – האוכל הטורקי שכבש את גרמניה

אוכל הרחוב הפופולרי ביותר בגרמניה מגיע במקור בכלל מטורקיה. הדונר (Döner) – הגרסה הטורקית לשווארמה הוא מאכל הרחוב הנפוץ ביותר בברלין, שתוכלו למצוא כמעט בכל פינה בעיר החל משעות הצהריים המוקדמות עד לשעות הקטנות של הלילה. כמה דברים שכדאי לדעת מראש: התשלום כמעט תמיד הוא אך ורק במזומן, יש לכם אפשרות להזמין בלחם די עבה (Brot) או בלאפה, הנקראת דורום – (Durum) והיא דקה יותר מלאפה קלאסית. לרוב ישאלו אתכם אם להוסיף חריף (Scharf) כיוון שהגרמנים רגישים מאוד לחריפות אבל למען האמת זה לא צריך להרתיע אף אחד שבא מהמזרח התיכון. הדורום מוגש גם עם עמבה שמכונה בגרמנית רוטב מנגו (Mango sosse). רוב דוכני הדונר שתראו ברחוב שומרים על רמה טובה ובכל זאת אם אתם מחפשים מקומות מומלצים במיוחד, אלו הם הידועים ביותר:

Maroush – המקום הזה שנמצא בסמוך לכיכר קוטובוס תור (Cottbus Tor) נחשב במשך שנים לאחד האיכותיים בברלין ומציע מנות מעולות מהמטבח הלבנוני. תוכלו לקחת שווארמה בפיתה לדרך או לשבת במקום ולהזמין צלחות משולבות של בשר, חומוס, ירקות ומזטים. 

Mustafa's Gemuese Kebab – קלאסיקה ברלינאית. החל משעות הצהריים התור לדוכן הקטנקן משתרע לאורך מטרים רבים. המקום מציע בסה"כ מנה בשרית אחת של צ'יקן קבב, שנחשב לטוב ביותר שאפשר למצוא בעיר.

Rüyam Gemüse Kebab – אחד הדוכנים האהובים בברלין המפעיל שני סניפים ברחבי העיר. תוכלו לבחור בין כמה סוגי לחמים שונים וליהנות מהסלטים והרטבים המעולים של המקום, רק קחו בחשבון שצריך לחכות קצת בתור בשעות העומס.

meat 2

המבורגריות מומלצות בברלין

המבורגר נחשב אמנם לסוג הבשר הפשוט ביותר והוא עדיין לעיתים כל מה שאנשים מחפשים בשביל להנות באמת מארוחה. בברלין קיימים לא מעט המבורגריות מצוינות, ביניהן:

The Bird – אחת ההמבורגריות האהובות בעיר כבר מזה שנים רבות, נמצאת בשכונת פרנצלאואר ברג (Prenzlauer Berg) ומציעה המבורגרים ענקיים מעולים בסגנון אמריקאי עם תוספות כמו פטריות וגבינות שונות. בנוסף תוכלו למצוא סטייקים מעולים במקום שהוא מסעדה של ממש. 

Burgermeister – רשת המבורגריות נודעת בברלין המפעילה מספר סניפים שנמצאים במקומות המרכזיים ביותר בעיר. על אף היותה המבורגריה בסגנון של מזון מהיר שמאופיינת גם במחירים זולים שלא תטעו – זה ממש לא מקדונלדס' ומדובר בהמבורגר פשוט מעולה ואיכותי.

Tommi's Burger Joint – רשת המבורגרים שמגיעה במקור מאיסלנד. עם שלושה סניפים שמפוזרים במקומות מרכזיים באזורים שונים של ברלין – מזרח, מרכז ומערב, מהווה המקום אחד ההמבורגריות הפופולריות בעיר. המבורגר ותיק, פשוט, זול ומאוד טעים.

MEAT 3

דוכני קארי וורסט – בואו לאכול את הנקניקייה המפורסמת של ברלין

נקניקיית הקארי וורסט (Currywurst) היא הנקניקיה המפורסמת של ברלין. הנקניקיה עשויה מבשר חזיר ומוגשת עם רוטב שעשוי מרסק עגבניות או קטשופ ומתובל בתבלין קארי. הנקניקייה הוגשה לראשונה בדוכן בברלין בשנת 1949, היא הייתה זולה מאוד ובמהרה החלה לצבור פופולריות בתור אוכל לפועלים במהלך יום העבודה, בעיקר בקרב פועלי הבניין הרבים שעבדו על בנייתה מחדש של העיר שהייתה הרוסה לאחר המלחמה. ברחבי גרמניה נמכרות  מדי שנה יותר מ-800 מיליון נקניקיות קארי, והן הפכו ממש לסמל תרבותי מודרני של המדינה. בוב המקומות נקניקייה עולה כמה יורו ובנוסף נהוג לאכול אותן לצד צ'יפס או מנות צד כמו סלט תפוחי אדמה או סלט אטריות. אלו הדוכנים המפורסמים ביותר בברלין:

Curry 36  – אחד מדוכני הנקניקיות הקלאסיים בברלין. הסניף המקורי אשר נמצא ברחוב מרינגדאם הוקם עוד בשנת השמונים ובשנת 2012 הוקם הסניף במיקום המרכזי שנמצא בדיוק מחוץ לאחת מתחנות הרכבת המרכזיות של ברלין – תחנת הרכבת של גן החיות (Zoologischer Garten). בשני הסניפים האלו אפשר למצוא תורים בשעות הצהריים, אך אין מה לדאוג מהמתנה רבה כיוון שהדוכנים עובדים מהר וביעילות. בנוסף לכך ישנם עוד שני דוכנים חדשים בתחנת הרכבת המרכזית של ברלין (Berlin Hauptbahnhof), ובתחנת הרכבת המזרחית (Ostbahnhof) אבל אליהם מומלץ להגיע רק אם אתם בדיוק נמצאים בדרכים כיוון שזה יותר דומה למסעדות קניון. בדוכנים של Curry 36 אתם יכולים לבחור בין שתי אפשרויות של נקניקיית הקארי וורסט הקלאסית – נקניקייה עם ציפוי (העשוי ממעיים) או ללא ציפוי, כאשר אם מזמינים עם זה הופך את הנקניקייה לפריכה יותר.

Curry Wolf – לרשת הזו ישנם כמה סניפים ברחבי ברלין כאשר חלקם נמצאים בפאתי העיר והשניים המרכזיים ביותר ממוקמים באזורים עמוסים מאוד, מה שהופך אותם לפופורים במיוחד. הסניף הראשון הוא זה שממוקם באיזור שער ברנדנבורג (Brandenburger Tor). הסניף השני ממוקם באיזור המערבי של ברלין בסמוך לשדרות הקורפונסטדאם (Kürfunstdam) המכונות "קודאם“ (Kudamm). הייחודיות של המקום היא ברוטב שלו, הנחשב לממכר במיוחד ולכן הוא גם נקרא "אופיום". 

Konnopke's Imbiss – הדוכן הקטן שנמצא מתחת לגשר של תחנת הרכבת התחתית Eberswalder Strasse בשכונת פרנצלאואר ברג הוא אחד הדוכנים הקלאסיים בעיר ויש הטוענים שנקנייקית הקארי וורסט שלו היא הטובה ביותר. הדוכן פועל ברציפות מאז שנת 1930! כלומר עוד לפני המצאת הנקניקייה עצמה אפילו, אבל הוא מוכר גם אותה לצד שניצלים ונקניקייה מטוגנת קלאסית בתוך לחמניה. בחוץ יש איזור ישיבה מקורה ולא מעט אנשים אוהבים להגיע לשם, אך בזכות השירות המהיר לא תצטרכו להמתין יותר מדי זמן בתור.

איפה לאכול את הסטייק הכי מומלץ בברלין?

בברלין יש כמה בתי סטייקים מצוינים שבהם תוכלו ליהנות מסטייק איכותי. הנה כמה מהמקומות המומלצים ביותר ליהנות מסטייק בעיר:

Grill Royal: Grill Royal הוא אחד מבתי הסטייקים המפורסמים ביותר בברלין, הממוקם לאורך גדות נהר השפרה במיטה. הוא ידוע בנתחי הבשר המובחרים שלו ובאווירה האלגנטית שלו. הזמנות מומלצות בשל הפופולריות שלה.

The Bird: כבר הוזכרה בגלל ההמבורגרים שלה, הציפור בפרנצלאואר ברג היא גם מקום נהדר לסטייקים. הם מגישים סטייקים איכותיים מיושנים יבשים מבושלים לשלמות. נסה את ה-New York Strip או Ribeye שלהם.

Filetstück: עם מיקומים בפרנצלאואר ברג ושארלוטנבורג, Filetstück היא מסעדת סטייקים נחשבת המציעה מגוון של נתחים, כולל פילה מיניון, ribeye ו-T-bone. המסעדה מתגאה בשימוש בבשרים באיכות גבוהה מתוצרת קיימא.

BLOCK HOUSE: BLOCK HOUSE היא רשת סטייקים גרמנית עם מספר מיקומים ברחבי ברלין. הם מציעים מגוון אפשרויות סטייקים, סינטה ופילה, מבושלים לפי העדפתכם.

שיקגו וויליאמס (Chicago Williams): שיקגו וויליאמס, הממוקמת במיטה, היא בעיקר מסעדת ברביקיו אך גם מגישה סטייקים מעוררי תיאבון. ה-Smoked Ribeye שלהם היא מנה בולטת.

VOLT: VOLT, הממוקמת בתחנת חשמל לשעבר בקרויצברג, מציעה חווית אוכל יוקרתית. הם ידועים בתפריט העונתי שלהם, שכולל לעתים קרובות אופציה לסטייק איכותי, כמו האנטריקוט היבש שלהם.

MASH (בית סטייק אמריקאי מודרני): ממוקם בלב ברלין, MASH מציע מגוון של סטייקים באיכות גבוהה, כולל בשר בקר USDA Prime ומבחר דני מיושן יבש. התפריט המעוגל שלהם נותן מענה לטעמים והעדפות שונות.

זה תמיד רעיון טוב לבדוק את הביקורות העדכניות ביותר ולבצע הזמנה במידת הצורך, מכיוון שמסעדות אלו יכולות להיות פופולריות ועמוסות בשעות השיא.

MEAT

נקניקיות בוואריות במסבאות בירה – למי שמחפשים חוויה גרמנית אמיתית

אחד הדברים הכיפיים ביותר שחובבי בשר יכולים לעשות בגרמניה היא לאכול אותו לצד בירה, ואין מקום יותר מוצלח לעשות זאת מאשר בגני הבירה של ברלין. במקומות מסוימים, שלוקחים השראה מסגנון הבילוי הנהוג בבוואריה, תוכלו לשתות בירה טרייה ולצידה לאכול נקניקיות בוואריות מעולות או נקניקיות גרמניות שונות כמוThüringer Rostbratwurst – נקניקיה שמנה ועסיסית ממדינת תורינג'ה, אבל גם בשרים מסוגים אחרים כמו שניצל. תקופת הקיץ, בה מתאפשרת ישיבה בחוץ בגנים גדולים היא בהחלט התקופה המוצלחת ביותר לעשות זאת, אך מקומות רבים גם כוללים מקומות ישיבה מקורים המאפשרים להגיע בכל עונה. אלו הם המקומות המומלצים לכך:

Hofbräu Berlin – הופברו היא אחת ממבשלות הבירה הגדולות הידועות והוותיקות שפועלות בבוואריה מאז שנת 1589. הבירות שמייצרת המבשלה הן אחד הסמלים של פסטיבל אוקטוברפסט (Oktoberfest) – פסטיבל הבירה הידוע שמתרחש מדי שנה בחודשי הסתיו בעיר מינכן. Hofbräu Berlin היא סניף מבשלה קטן יותר הממוקם בברלין אבל היא מהווה הרבה יותר מסתם עוד בר או מסעדה. המקום מעוצב כולו בהשראה של תרבות הבירה הבווארית כך שתמצאו בו שולחנות ארוכים עם ספסלים העשויים כולם מעץ ועיצוב פשוט. לצד הבירה תוכלו למצוא גם אוכל בווארי מסורתי כמו נקניקיות, שניצלים, והמבורגרים.

גן הבירה של פאולנר – בסמוך לכיכר פוטסדאמר פלאץ (Potsdamer Platz) נמצא גן הבירה של אחת המבשלות הידועות בגרמניה – מבשלת פאולנר (Paulaner) המגיעה גם היא מאיזור בוואריה. במקום תוכלו ליהנות מסוגי בירות טריות מהחבית שכולן שייכות למותג הבירה הגרמני הבינלאומי האהוב ולאכול מאכלים גרמניים מסורתיים כמו נקניקיות, צ'יפס ועוד מנות רבות המבוססות בעיקר על בשר מסוגים שונים המוגש לצד תפוחי אדמה.

Augustiner am Gandermrkt – מבשלת אוגוסטינר היא מבשלה בווארית וותיקה המייצרת בירה מאז שנת 1328 ונחשבת לפופולרית ואהובה במיוחד בברלין. בסניף המבשלה הסמוך לכיכר ז'אנדרמרקט אתם מוזמנים לא רק לשבת לשתות בירה טרייה מן החבית לצד פרעצל בווארי מסורתי, אלא תוכלו למצוא גם תפריט בשר מעולה להשלמת החוויה.

meat 5

מסעדות בשרים מומלצות בברלין

חובבי בשר שמחפשים מסעדות של ממש  לאכול בהם סטייקים ישמחו לשמוע שגם לזה יש כמה מקומות ייעודים בעיר, המומלצים שבהם הם:

Block House Fridrichstrasse – סטקייה קלאסית הנמצאת באיזור תחנת הרכבת של פרידריך שטראסה. עם תפריט סטייקים הכולל מנות כמו פילה מניון, סטייק טי-בון, אנטריקוט ועוד סטייקים אמריקאים מדובר במקום חובה לחובבי בשר, ורמת המחיר סבירה לגמרי. 

Steakhouse Asador – מקום בסגנון ארגנטינאי תפריט מצומצם ואיכותי הכולל מנות כמו גריל פילה המשלב כמה סוגי בשר, סטייק בורגר ושניצל וינאי. המקום מלא בסטייל, האוכל טעים מעוד והמחירים זולים יחסית. 

Grill Royal – מי שמחפשים להתפנק על ארוחה מפוארת ומוכנים לשלם יותר ישמחו מאוד להגיע למקום הזה שנחשב לחגיגה לחובבי בשר. על גדות נהר השפרה, עם שירות אישי ואווירה יוקרתית מציע המקום את מנות הבשר והסטייקים המשובחים ביותר שאפשר למצוא בברלין.

שווקים מומלצים עם דוכני בשר בברלין

מלבד המקומות הייחודים אחת האפשרויות הטובות בברלין לאוהבי בשר היא למצוא אותו באחד מהשווקים השונים בעיר. אלו האפשרויות המוצלחות ביותר לכך:

שוק אוכל מספר 9 (Markthalle Neun) – שוק אוכל מעולה בו תוכלו למצוא גם לא מעט דוכנים שמתמחים בהכנת בשר. מומלץ מאוד להגיע בימי חמישי בין שעות אחה"צ עד הערב המאוחר בו מתקיים שוק אוכל הרחוב בו תוכלו למצוא דוכני טאקו מקסיקאי, ברביקיו, ועוד.

שוק האוכל המקורה Arminiusmarkthalle – בשוק האוכל המקורה והוותיק הזה שנמצא בשכונת מואביט (Moabit) תוכלו למצוא לא מעט דוכנים שמתמחים בבשר, כמו דוכן Burgerlich אשר מציע המבורגרים אורגניים או דוכן ברביקיו בסגנון אמריקאי המגיש בשר בבישול איטי אשר מתבשל במשך 20 שעות.

שוק האוכל בפארק התאילנדי (Thai Park) – הפארק התאילנדי הוא כינוי לפארק Preußenpark במערב העיר בו מתכנסת מדי סוף שבוע קהילת המהגרים התאילנדית בברלין ומוכרת ממיטב תבישליה. תוכלו למצוא לא מעט בנות הכוללות בשר ועוף מעולים שמתבשלים במקום, כמו למשל כופתאות חזיר, והכל בטעמים תאילנדים אותנטיים.

שאלות ותשובות נפוצות

נקניקיית הקארי והדונר מתחרים ראש בראש, כשכנראה הדונר פופולרי יותר פשוט כי הוא נפוץ יותר ויש אין ספור דוכנים ברחבי העיר. לצידם אפשר למצוא גם לא מעט המבורגריות גם ברמת אוכל רחוב זמין וזול.

רוב הנקניקיות נעשות מבשר חזיר שבאופן כללי נחשב לפופולרי ביותר בגרמניה והוא נגיש וזול מאוד. בדוכני הדונר לא נעשה שימוש בחזיר והבשר עשוי לרוב מעוף, כבש או בקר. בשאר המקומות יש שילובים של סוגי בשר שונים.

בברלין יש סצנת אוכל משגשגת, ויש כמה מקומות נהדרים לתפוס המבורגר טעים. להלן מספר המלצות לכמה ממסעדות ההמבורגר הטובות ביותר בעיר:

Burgermeister: ממוקם מתחת למסלולי ה-U-Bahn בקרויצברג, Burgermeister הוא מקום פופולרי עבור המבורגרים עסיסיים. ההמבורגר המיוחד שלהם הוא המייסטרבורגר, הכולל בייקון, רוטב ברביקיו ובצל מטוגן.

The Bird: הציפור בפרנצלאואר ברג ידועה בהמבורגרים האיכותיים שלה בסגנון אמריקאי העשויים מבשר בקר פרימיום. נסו את ההמבורגר המפורסם של Da Birdhouse שלהם, בתוספת בייקון, צ'דר ורוטב ברביקיו.

BBI – Berlin Burger International: ממוקם בנויקלן, BBI מציע המבורגרים יצירתיים עם תוספות ייחודיות, כגון המבורגר El Gordonita עם גבינת עיזים, אגס בגריל וארוגולה.

Shiso Burger: הג'וינט הזה במיטה משלב טעמים אסייתיים עם ההמבורגר הקלאסי. דגמו את בורגר הבולגוגי עם בשר בקר כבוש, מאיו צ'ילי וקימצ'י.

Tommi's Burger Joint: הוא ייבוא איסלנדי הממוקם במיטה ומציע חווית המבורגר ללא סלסולים. הצ'יזבורגר הקלאסי שלהם עם תוספת של צ'יפס בטטה הוא בחירה פופולרית.

Five Guys: אם אתם מחפשים חווית מזון מהיר אמריקאי, ל-Five Guys יש מיקום בברלין. הם מגישים המבורגרים הניתנים להתאמה אישית לפי הזמנה עם מגוון תוספות.

לילי בורגר Lily Burger: ממוקם בפרידריכסהיין, לילי בורגר מציע מבחר עצום של אפשרויות המבורגר ייחודיות, כולל אפשרויות צמחוניות וטבעוניות. ההמבורגרים בגודל מפלצת שלהם מושלמים לשיתוף או לבעלי תיאבון גדול.

זכור שתפריטים ומיקומים יכולים להשתנות עם הזמן, לכן תמיד מומלץ לבדוק את המידע והביקורות העדכניים ביותר לפני הביקור.

לחזור למשהו ספציפי?

דילוג לתוכן